Зареждам...
Архив новини

В Благоевград връчват наградите в Националния ученически конкурс

22/11/2018

На официална церемоня ДНП „Рила” и партньорите от община Благоевград, РУО и Центъра за личностно и творческо развитие на децатаще обявят резултатите и ще наградят победителите в петия Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила” – познат и непознат“.Събитието ще е на 23ноември, от 12часа, вЦентъра за личностно и творческо развитие на децата, сградата на бившия Младежки дом.В петото издание на конкурса взеха участие ученици І до ХІІ клас от цялата страна, като общия брой на творбите е 1410 (30%повече от м.г.). Компетентно жури определи най-добрите творби от постъпилите общо 1077рисунки, 92разказа и есета, 126 фотографии, 67 мултимедийни презентации и 48 творби на приложен еко-дизайн.

Гостите ще имат възможност да разгледат и подредената в сградата изложба от ученически рисунки, фотографии и макети, облекла и предмети за дома, изработени от естествени и рециклиращи се материали.

 

Конкурсът се провежда за десета поредна година – пет с регионален статут и се повеждаше с участието на ученици от І-ХІІ клас от 12-те общини около Национален парк „Рила“: Благоевград, Симитли, Разлог, Белица, Якоруда, Белово, Костенец, Долна баня, Самоков, Сапарева баня, Дупница и Рила. През последните четири учебни години конкурсът „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ се провежда като национален, поради големия интерес към темата на децата и техните ръководители от цялата страната.

Основните цели на конкурса са да се обогати екологичното образование и се активизира творческото мислене на учениците чрез разработването и представянето на оригинални екологични идеи и да се засили интересът на младите хора към проблемите на екологията и опазването на околната среда чрез използване на художествените средства и компютърните технологии. Той трябва да насочи вниманието на младите хора към красотата и ценността на природата, да провокира въображението и креативността на участниците с цел формиране на активно гражданско поведение и чувство за отговорност към опазване на природата и биоразнообразието на територията на паркаи популяризира уникалното природно богатство вНационален парк „Рила”.

 

Заповядайте на събитието!

Галерия

Новини
Наградиха отличените в конкурса „Национален парк „Рила“- познат и непознат“
23/11/2018
На официална церемония в Благоевград бяха връчени дипломи и предметни награди на...
В Благоевград връчват наградите в Националния ученически конкурс
22/11/2018
На официална церемоня ДНП „Рила” и партньорите от община Благоевград, РУО и...
Класирани участници в V-ти Национален ученичиски конкурс
21/11/2018
Класирани участници в V-ти Национален ученичиски конкурс "Национален парк Рила -...
Детска градина в Благоевград и ДНП „Рила” организираха екоигри в кампанията „ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2018 г.”
09/11/2018
Парковата дирекция получи благодарствено писмо от Екатерина Янчева, директор на...