Зареждам...
Архив новини

Годишният план за паша и ползване на сено на територията на НП “Рила” през 2018 г. е утвърден

26/02/2018

Годишният план за паша на домашни животни и ползване на сено на територията на НП “Рила” през 2018 г. е утвърден. За издаване на разрешително, лицата подават заявление  и попълват декларация по образец. Заявителите декларират по кое направление от програмата са бенефициенти и за коя година. Трябва да предоставят и копие с актуална справка – от информационната система /ВетИС/ на БАБХ за регистрацията и наличието по категория на домашните животни в животновъдния обект. Справката трябва да е заверена от  ветеринарния лекар за съответната община.

 

Лицата с действащ към момента на подаване на заявлението агроекологичен ангажимент по мярка 214 „Агроекологични плащания“ и/или мярка 10 „Агроекология и климат“ от Програмата за развитие на селските райони, подават заявления от1до 16  март 2018г. /включително/.

 

Всички останали желаещи да извършат паша на територията на НП „Рила“ с изтекъл агроекологичен ангажимент, лица без поети ангажименти или невалидни към датата на подаване на заявленията и др., срокът за подаване на заявления е от 19до 30март 2018 г. /включително/.

 

Целта на Плана е чрез успешни практики за паша на домашни животни и сенокос да се опазват, поддържат и регулират природните местообитания във високопланинската част на парка, като се създадат предпоставки за развитието на екологосъобразен поминък на населението.

 

Повече информация, може да намерите на адрес : www.rilanationalpark.bg,годишен план за паша на домашни животни и ползване на сено на територията на Национален парк „Рила“ през 2018г.

Галерия

Новини
Стартираха инициативите посветени на Световния ден на водата
22/03/2018
Дирекция „Национален парк Рила“ и Центърът за личностно и творческо развитие на...
Дирекцията на Национален парк „Рила“ отбелязва Световния ден на водата
21/03/2018
Дирекцията на НП„Рила ще отбележи Световния ден на водата с разнообразни инициативи...
СРЕДНОШКОЛЦИ ЩЕ СЕ СЪСТЕЗАВАТ В ЛИТЕРАТУРНИЯ КОНКУРС „МИМИ ПРАМАТАРОВА“
08/03/2018
Темата на тазгодишния литературен конкурс за есе е „Климатът се променя. Променят...
С голям интерес преминаха събитията по повод 26 години от обявяването на НП „Рила“ за защитена територия
27/02/2018
Завършиха „Дните на Национален парк Рила“ с тържествена церемония в зала „22...