Зареждам...
Архив новини

Дирекция „Национален парк Рила“ отбелязва Световния ден на Земята тема „Свят без замърсяване с пластмаси“ с поредица от инициативи

20/04/2018  • На 21 април 2018 г. от 09.00 часа Д „НП Рила”ще вземе участие в ХХ Национален ученически празник „За хляба наш…“ с организиран информационен щанд, за популяризиране на НП „Рила“ и експерти от парка като журита в съответните направления на ученическия конкурс.


  • На 21 април 2018 г. от 11.00 часа Д „НП Рила”ще проведе образователно посещение за популяризиране на Национален парк „Рила“ и дейностите по опазване на защитената територия под формата на образователно посещениес ученици от ОУ „Неофит Рилски“ – Дупницапо интерпретативен маршрут по Екопътека „Запазена Парангалица“.


  • На 22април2018 г. от 09:30 до 17:00 ч.в Посетителски център за НП„Рила“ в Паничище и Посетителски-информационен център – гр. Самоков е обявен Денна отворени врати, където всеки желаещможе да научи интерестни факти за защитената територия.


  • На 23 април 2018 г. от 11.00 часа Д „НП Рила”ще представи Национален парк „Рила“ и дейностите по опазване на защитената територия под формата на образователна еко-програма в двора на ДГ № 9 „Слънце“ – гр. Дупница. Предвижда се засаждането на дръвчета и цветя.


  • На 23 април 2018 г. от 12.30 часа Д „НП Рила”ще представи Национален парк „Рила“ и дейностите по опазване на защитената територия под формата на образователна еко-програма в Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ – гр. Благоевград.


 

Световният ден на Земята се отбелязва всяка година на 22 април за привличане на вниманието върху опазването на планетата Земя. През 2018 г. темата на кампанията е„Свят без замърсяване с пластмаси“, която насочва грижата към цялостна промяна на човешката нагласа и поведение относно пластмасите. Целта е иницииране на дейности за значително намаляване на замърсяването с пластмаси.

Информация за Световния ден на Земята 2018 г. (на български език). Официален сайт на Деня на земята - https://www.earthday.org/

Галерия

Новини
Ученическият конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ ще бъде през ноември за десета поредна година
19/09/2018
Дирекция „Национален парк „Рила“, в партньорство с Националния дворец на...
ДНП „Рила” и доброволци се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“
17/09/2018
Петдесет служители отДирекция „Национален парк „Рила” се включиха в...
Проведе се първа информационна среща „Дестинация Южна Рила“
17/08/2018
Дирекцията на Национален парк „Рила“(ДНП „Рила“) проведе информационна...
Санкции за неспазване на режимите в НП „Рила“ ще бъдат наложени на организатори на заснемане на филм
12/08/2018
Дирекция „Национален парк Рила“ започва процедура за налагане на...