Зареждам...
Архив новини

Дирекция „Национален парк Рила“ популяризира дейността си в Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ - Благоевград

12/12/2017

Дирекция „Национален парк Рила“ представи дейностите по опазването на защитената територия пред учениците от Х„г“ и Х„е“ клас от Езикова гимназия „Акад.ЛюдмилСтоянов“ – Благоевград. В рамките на открития урок в ековикторината с награди гимназистите показаха завидни знания, свързани с биологичното разнообразие и забележителностите на най-големия български национален парк. Събитието е част от поредицата образователни екологични програми, свързани с популяризиране и опазване на Национален парк „Рила“, в които акивно участват възпитаниците от X до XIIклас и техни преподаватели.

През изминалата учебна година последователно бяха организирани и проведени две образователни посещения на територията на НП „Рила“ с ученици от X и XI клас. С цел популяризирането на съвместните програми част от гимназистите участваха в радиопредаване, където споделиха впечатления от проведените екологични занимания в защитената територия. Поредна партньорска инициатива бе и отбелязването на една от значимите дати от природозащитния календар - Международния ден на Земята.

За Дирекция „Национален парк Рила” Езикова гимназия „Акад.Л.Стоянов“ - Благоевграде успешен партньор. Сътрудничеството с учебното заведение помага за формиране на природозащитно отношение, култура и възпитание на младите хораи популяризиране на съвременните образователни тенденции, свързани с опазването на околната среда.

Галерия

Новини
Д „НП Рила“ утвърди Годишния план за провеждането на мониторинг на дивите животни, растителни видове, горски екосистеми, туристическо натоварване в циркуса на Седемте рилски езера и води в НП „Рила” прeз 2018 г.
05/04/2018
Една от приоритетните дейности на Дирекция „Национален парк Рила“ е...
Дирекция "Национален парк Рила" ви приветства по повод Седмицата на гората
04/04/2018
ДИРЕКЦИЯ „НАЦИОНАЛЕН ПАРК РИЛА“ ВИ ПРИВЕТСТВА СЪС СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА ПОД...
ДНП „Рила“ и ученици от Сапарева баня отбелязаха 50-годишнината на резервата „Скакавица” в Паничище
30/03/2018
В Посетителския център за НП „Рила“ в Паничище дългогодишните партньори ДНП...
Дирекция „Национален парк Рила“ отбелязва 50 години от обявяването на Резерват „Скакавица” за защитена тертория
28/03/2018
На 27 март 2018 година се навършват 50 години от обяваването на резерват „Скакавица”...