Зареждам...
Архив новини

Дирекция „Национален парк Рила“ популяризира дейността си в Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ - Благоевград

12/12/2017

Дирекция „Национален парк Рила“ представи дейностите по опазването на защитената територия пред учениците от Х„г“ и Х„е“ клас от Езикова гимназия „Акад.ЛюдмилСтоянов“ – Благоевград. В рамките на открития урок в ековикторината с награди гимназистите показаха завидни знания, свързани с биологичното разнообразие и забележителностите на най-големия български национален парк. Събитието е част от поредицата образователни екологични програми, свързани с популяризиране и опазване на Национален парк „Рила“, в които акивно участват възпитаниците от X до XIIклас и техни преподаватели.

През изминалата учебна година последователно бяха организирани и проведени две образователни посещения на територията на НП „Рила“ с ученици от X и XI клас. С цел популяризирането на съвместните програми част от гимназистите участваха в радиопредаване, където споделиха впечатления от проведените екологични занимания в защитената територия. Поредна партньорска инициатива бе и отбелязването на една от значимите дати от природозащитния календар - Международния ден на Земята.

За Дирекция „Национален парк Рила” Езикова гимназия „Акад.Л.Стоянов“ - Благоевграде успешен партньор. Сътрудничеството с учебното заведение помага за формиране на природозащитно отношение, култура и възпитание на младите хораи популяризиране на съвременните образователни тенденции, свързани с опазването на околната среда.

Галерия

Новини
ОБЯВЯВА НАЦИОНАЛНИЯ УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО” 2018-2019 г.
19/10/2018
МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ОБЯВЯВА НАЦИОНАЛНИЯ УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС...
Ученическият конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ ще бъде през ноември за десета поредна година
19/09/2018
Дирекция „Национален парк „Рила“, в партньорство с Националния дворец на...
ДНП „Рила” и доброволци се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“
17/09/2018
Петдесет служители отДирекция „Национален парк „Рила” се включиха в...
Проведе се първа информационна среща „Дестинация Южна Рила“
17/08/2018
Дирекцията на Национален парк „Рила“(ДНП „Рила“) проведе информационна...