Зареждам...
Архив новини

Дирекция „Национален парк Рила“ популяризира дейността си в Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ - Благоевград

12/12/2017

Дирекция „Национален парк Рила“ представи дейностите по опазването на защитената територия пред учениците от Х„г“ и Х„е“ клас от Езикова гимназия „Акад.ЛюдмилСтоянов“ – Благоевград. В рамките на открития урок в ековикторината с награди гимназистите показаха завидни знания, свързани с биологичното разнообразие и забележителностите на най-големия български национален парк. Събитието е част от поредицата образователни екологични програми, свързани с популяризиране и опазване на Национален парк „Рила“, в които акивно участват възпитаниците от X до XIIклас и техни преподаватели.

През изминалата учебна година последователно бяха организирани и проведени две образователни посещения на територията на НП „Рила“ с ученици от X и XI клас. С цел популяризирането на съвместните програми част от гимназистите участваха в радиопредаване, където споделиха впечатления от проведените екологични занимания в защитената територия. Поредна партньорска инициатива бе и отбелязването на една от значимите дати от природозащитния календар - Международния ден на Земята.

За Дирекция „Национален парк Рила” Езикова гимназия „Акад.Л.Стоянов“ - Благоевграде успешен партньор. Сътрудничеството с учебното заведение помага за формиране на природозащитно отношение, култура и възпитание на младите хораи популяризиране на съвременните образователни тенденции, свързани с опазването на околната среда.

Галерия

Новини
Националният ученическия конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ започва през септември
09/07/2018
Дирекцията на Национален парк „Рила“ в партньорство с Националния дворец на...
Дирекцията на „Национален парк Рила“ възстановява посетителска инфраструктура след посегателства от недобросъвестни туристи
09/07/2018
По сигнал за посегателства на дежурния телефон от посетители на парка, изразили...
Десетокласници от Благоевград участваха в екологични образователни програми за НП „Рила“
25/06/2018
Със старта на летния сезон, Дирекция „Национален парк Рила“ проведе две...
В района на Седемте рилски езера се провежда доброволческа акция
22/06/2018
Над 20 доброволци и служители от Дирекцията на  Национален парк „Рила“...