Зареждам...
Архив новини

ДНП „Рила“ отбеляза Световния ден на Земята с поредица от инициативи

23/04/2018

Дирекция „Национален парк Рила“ отбеляза Световния ден на Земята под мотото „Свят без замърсяване с пластмаси“с поредица от инициативи в Благоевград, Дупница, Паничище и Самоков.

 

На 21 април 2018 г. ДНП „Рила”взе участие в ХХ Национален ученически празник „За хляба наш…“, организиран по повод Световния ден на Земята с информационен щанд, за популяризиране на НП „Рила“ и биологичното разнообразие на парка. Експерти от парковата дирекция се включиха като жури в съответните направления на ученическия конкурс.

 

Същият ден се проведе образователна разходка с ученици от ОУ „Неофит Рилски“, Дупницапо интерпретативен маршрут в парка по екопътека „Запазена Парангалица“ за популяризиране на НП „Рила“ и дейностите по опазване на защитената територия.

 

На 22април2018 г. в Посетителскияцентър на НП„Рила“ в Паничище и в Посетителския-информационен център вСамоков 46 посетители имаха възможността да научат интерестни факти за защитената територия.

 

На 23 април 2018 г. ДНП „Рила”представи НП „Рила“ и дейностите по опазване на парка под формата на образователна еко-програма в двора на ДГ № 9 „Слънце“, Дупница, където чат от програмата бе и засаждането на дръвчета и цветя.

 

Празничните чествания на Световния ден на Земята продължиха с открит урок в ЕГ „Акад. Л. Стоянов“, Благоевград, където експерти на паркаи ученици от десетите класове популизираха международната инициатива и проведоха интерактивни еко-викторини за НП „Рила“ с много награди.

 

Световният ден на Земята се отбелязва всяка година на 22 април за привличане на вниманието върху опазването на планетата Земя. През 2018 г. темата на кампанията е„Свят без замърсяване с пластмаси“, която насочва грижата към цялостна промяна на човешката нагласа и поведение относно пластмасите. Целта е иницииране на дейности за значително намаляване на замърсяването с пластмаси.

Галерия

Новини
Наградиха отличените в конкурса „Национален парк „Рила“- познат и непознат“
23/11/2018
На официална церемония в Благоевград бяха връчени дипломи и предметни награди на...
В Благоевград връчват наградите в Националния ученически конкурс
22/11/2018
На официална церемоня ДНП „Рила” и партньорите от община Благоевград, РУО и...
Класирани участници в V-ти Национален ученичиски конкурс
21/11/2018
Класирани участници в V-ти Национален ученичиски конкурс "Национален парк Рила -...
Детска градина в Благоевград и ДНП „Рила” организираха екоигри в кампанията „ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2018 г.”
09/11/2018
Парковата дирекция получи благодарствено писмо от Екатерина Янчева, директор на...