Зареждам...
Архив новини

Наградиха отличените в IV национален ученически конкурс „Национален парк „Рила“- познат и непознат“ в Благоевград

27/11/2017

На официална церемония в Благоевград Д НП Рила” и партньорите от община Благоевград, РУО – Благоевград, Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград връчиха дипломи и предметни награди на победителите в Четвъртия Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила”– познат и непознат. Наградите са за ученически рисунки в две категории – І-ІV и V-ХІІ клас, за разказ (V-VІІ), за есе (VІІІ-ХІІ) и за фотография (І-ХІІ).

В четвъртото издание на конкурса взеха участие ученици І до ХІІ клас от цялата страна, като общия брой на творбите е 1091 (над четири пъти повече от м.г.). Компетентно жури определи по категории най-добрите творби от постъпилите общо 762 рисунки, 124 разказа и есета и 205 фотографии.

Директора на Национален парк „Рила“ Крисимир Андонов, заместник-областния управителИван Стоянов, началникът на РИО-Благоевград Ивайло Златанов,началника на отдел „Образование“ към Община Благоевград Симона Митова, проф. Драчев от Югозападен университет „Неофит Рилски“ бяха едни от личностите, които връчиха награди на отличените в конкурса учаници.

Общо в пет категории бяха връчени първо, второ, трето място и поощрителни награди. Жури определи първо място за „рисунка“ от 1-4 клас да отиде при Парисиана Николова от Велинград, на второ място бе отличена Христина Христова от Благоевград, а на трето Берин Али от Кърджали. В същата категория за възрастова група от 5 до 12 клас, трето място е за Светлана Петрова от Велико Търново, на второ - Десислава Димитрова от Ловеч и на първо - Даниел Петров от Русе. За фотография в конкурса на трето, второ и първо място се класираха Цветелина Грозданова от Панагюрище, Ема Недева от Гоце Делчев и Георги Попадийн от Костенец. Организаторите бяха категорични, че с всяка изминала година, изборът става все по- труден, тъй като децата стават все по-талантливи.Това е и причината в категориите „Разказ“ и „Есе“ да има две втори и две трети места. На първо място със своя разказ бе отличен Мартин Станоев от Благоевград, второ място бе за Милица Иванова от Варна и Енисел Кунчова от Якоруда, трети награди за Метие Ходжова от Велинград и Лора Каменова от Берковица. Първо място за есе грабна Станислава Стефанова от Петрич. На второ място бяха наградени Йоана Борисова от Дупница и Любомира Димитрова от Свищов. На трето място Николай Манолев от Петрич и Семра Молаали от Гоце Делчев.  

Творбите на участниците ще останат изложени във фоайето на сградата на Младежки дом, където ще могат да бъдат разгледани.

Гостите на празника, предимно представители на образователни институции, преподаватели и родителиимаха възможност да участват в премиерата на юбилейния филм „Национален парк „Рила“ и зоната на вечните снегове“ и да разгледат и изложбата от ученически рисунки и фотографии. За доброто им настроение научастници се погрижиха възпитаниците на  Центъра за личностно и творческо развитие на Община Благоевгради Читалище „Никола Й. Вапцаров“ - Благоевград.

Галерия

Новини
Наградиха отличените в конкурса „Национален парк „Рила“- познат и непознат“
23/11/2018
На официална церемония в Благоевград бяха връчени дипломи и предметни награди на...
В Благоевград връчват наградите в Националния ученически конкурс
22/11/2018
На официална церемоня ДНП „Рила” и партньорите от община Благоевград, РУО и...
Класирани участници в V-ти Национален ученичиски конкурс
21/11/2018
Класирани участници в V-ти Национален ученичиски конкурс "Национален парк Рила -...
Детска градина в Благоевград и ДНП „Рила” организираха екоигри в кампанията „ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2018 г.”
09/11/2018
Парковата дирекция получи благодарствено писмо от Екатерина Янчева, директор на...