Зареждам...
Архив новини

Под мотото „Празник на партньорите на Национален парк „Рила”, Д „НП Рила“ проведе юбилейно събитие

05/10/2017

Под мотото „Празник на партньорите на Национален парк „Рила”, Д„НП Рила“ проведе юбилейно събитие на 28 септември 2017 г. в местността Меча поляна на Туристически комплекс „Мальовица“. На празника присъстваха представители на МОСВ, Дирекциите на „Национален парк Рила“, „Пирин“ и „Рилски манастир“, държавната администрация и местната власт, неправителствени организации, учени и изследователи, образователни и културни институции, бизнес-партньори и медии. Приветствия към гостите отправи Красимир Андонов, директор на ДНП „Рила“, Красимир Живков – заместник министър на околната среда и водите, община Самоков и институции и лица, дългогодишни партньори на парковата дирекция. В рамките на събитието бяха организирани развлекателна музикална програма с участието на фолклорни групи от различни региони на парка, панаир на занаятите и производителите на местни продукти и опознавателни тематични маршрути за популяризиране на природните красоти на парка, с участието на рейнджъри и експерти от защитената територия. Проведоха се две посещения от ТК „Мальовица“ – по посока хижа „Мальовица“ и по Ботанически маршрут „Приятели на растенията“ Яворова поляна – Урдин циркус.

Директорътна ДНП Рила“, Красимир Андонов посвети празничното събитие на служителите “Паркова охрана и контрол“ в защитената територия за тяхната всеотдайна и отговорна работа за която полагат ежедневно неимоверни усилия.

На 29септември 2017 г.юбилейната програмата продължи в Посетителски-информационен център за Национален парк „Рила“ в Самоковс представяне „Ретроспекция на защитената територия“ и предпремиера на юбилеен филм „Национален парк „Рила”и зоната на вечните снегове“. Празничното честване бе едно от поредицата събития по повод 25-ата годишнина от обявяването на Национален парк „Рила” под мотото „25 години Национален парк Рила – 25 години предизвикателство за идните поколения“.

Галерия

Красимир Андонов, Директор на Д
Красимир Живков, зам.-министър на околната среда и водите
Владимир Георгиев, кмет на Община Самоков
паркова охрана
гости на юбилейното събитие в ПИЦ-Самоков
Новини
Отбелязваме 26 години от обявяването на Национален парк „Рила“ за защитена територия
15/02/2018
Дирекцията на НП „Рила“ отбелязва 26-годишнината от обявяването на Национален...
Относно Годишния план за паша на домашни животни през 2018 г.
09/02/2018
Интервю за Радио Благоевград с участието на Кирил Стамболиев – мл. експерт...
Дирекцията на НП “Рила“ отбелязва Световния ден на влажните зони с образователни инициативи
02/02/2018
С образователни програми в Благоевград и Ден на отворените врати в посетителските...
Експертите от НП Рила проведоха открит урок за Световния ден на влажните зони
30/01/2018
Дирекцията на Национален парк „Рила“ стартира първата за годината...