Зареждам...
Архив новини

Ученическият конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ с рекорден брой участници в юбилейната годишнина

23/11/2017

В Благоевград връчват утре наградите в Националния ученически конкурс

 

ДНП „Рила” организира празник под мотото „Национален парк  „Рила” – познат и непознат”. Събитието ще се състои на 24 ноември, от 13 часа, в Центъра за личностно и творческо развитие (ЦЛТР) на децата в Благоевград (сградата на бившия Младежки дом) и е част от поредицата юбилейни прояви по повод 25-годишнината от обявяването на парка за защитена територия.

На официална церемония Дирекцията на парка и партньорите от община Благоевград, РУО-Благоевград и ЦЛТР на децата на Благоевград ще връчат дипломи и предметни награди на победителите вІVНационален ученически конкурс „Национален парк „Рила” – познат и непознат.

Наградите са за ученически рисунки в две категории – І-ІV и V-ХІІ клас, за разказ (V-VІІ), за есе (VІІІ-ХІІ) и за фотография (І-ХІІ). Гостите на празника ще имат възможност да участват в премиерата на юбилейния филм „Национален парк „Рила“ и зоната на вечните снегове“ и да разгледат и изложбата от ученически рисунки и фотографии.

В четвъртото издание на конкурса взеха участие ученици І до ХІІ клас от цялата страна, като общия брой на творбите е 1091 (над четири пъти повече от м.г.). Компетентно жури определи по категории най-добрите творби от постъпилите общо 762 рисунки, 124 разказа и есета и 205 фотографии.

 

Конкурсът се провежда за девета поредна година – пет бе с регионален статут и се повеждаше с участието на ученици от І-ХІІ клас от 12-те общини около Национален парк „Рила“: Благоевград, Симитли, Разлог, Белица, Якоруда, Белово, Костенец, Долна баня, Самоков, Сапарева баня, Дупница и Рила. През последните три учебни години конкурсът „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ се провежда като национален, поради големия интерес към темата на децата и техните ръководители от цялата страната.

Основните цели на конкурса са да се обогати екологичното образование и се активизира творческото мислене на учениците чрез разработването и представянето на оригинални екологични идеи. Той цели да се засили интереса на младите хора към проблемите на екологията и опазването на околната среда, да съдейства за формирането на активно гражданско поведение и чувство за отговорност за опазване на природата и биоразнообразието на територията на парка, както и да се популяризира уникалното природно богатство на българската природа в Национален парк „Рила”.

Заповядайте на събитието!

Галерия

Новини
Наградиха отличените в конкурса „Национален парк „Рила“- познат и непознат“
23/11/2018
На официална церемония в Благоевград бяха връчени дипломи и предметни награди на...
В Благоевград връчват наградите в Националния ученически конкурс
22/11/2018
На официална церемоня ДНП „Рила” и партньорите от община Благоевград, РУО и...
Класирани участници в V-ти Национален ученичиски конкурс
21/11/2018
Класирани участници в V-ти Национален ученичиски конкурс "Национален парк Рила -...
Детска градина в Благоевград и ДНП „Рила” организираха екоигри в кампанията „ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2018 г.”
09/11/2018
Парковата дирекция получи благодарствено писмо от Екатерина Янчева, директор на...