bg

Новини

В БЛАГОЕВГРАД ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПОВОД 30 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА НАЦИОНАЛЕН ПАРК “РИЛА”

01.06.2022
Заместник-министър Тома Белев ще открие юбилейна научна конференция по повод 30 години от обявяването на Национален парк „Рила”
Събитието е на 3 юни 2022 г., петък от 10.30 часа в зала „22 септември“ на община Благоевград.
Конференцията се провежда под патронажа на заместник министър-председателя по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов под мотото „30 години Национален парк Рила - предизвикателство за идните поколения“.
Заместник-министър Белев ще приветства участниците при откриването на форума заедно с кмета на община Благоевград Илко Стоянов, народния представител Цветелина Симеонова-Заркин, член на Комисията по околната среда и водите и директора на Дирекция „Национален парк Рила“ Владимир Милушев. Поканени са народни представители и представители на държавната, регионална и местната власт, неправителствени организации, образователни, научни и културни институции, медии.
Ще бъдат представени изследвания в тематичните направления Биологично разнообразие в Национален парк „Рила“, Управление на климатичните промени, Екологичен мониторинг, Устойчив туризъм, Културно наследство, Екологично образование за Национален парк „Рила“. В рамките на форума е планирана и постерна сесия.
Юбилейната научна конференцията ще завърши с дискусия на тема „Управление на екосистемите в района на Седемте Рилски езера“.
Виж програмата на конференцията