bg

Новини

Дирекция „Национален парк Рила“, с подкрепата на Сдружение Пи Ем Ай България и Софийска Фотографска Школа, организират фотоконкурс по повод 30 годишнината от обявяването на НП „Рила“

24.06.2022
Ще бъдат  отличени 30 вдъхновяващи планински пейзажа от живописната Рила планина, които ще бъдат използвани за популяризиране дейността по опазване на неоценимото природно богатство на Национален парк „Рила“. Конкурсът се провежда в шест категории:
 
  • Водите на Рила – езера, реки, водопади
  • Подслон в планината – хижи и заслони
  • Горите на Рила – бели шапки и зелени склонове
  • Дивият свят на Рила – флора и фауна
  • Хората и планината – презареждане
  • Звезди над Рила – свободата да мечтаеш
Фотографиите могат да се изпращат от 24 юни до 15 септември. Във всяка категория ще бъдат раздадени по пет награди. Обявяване на селекцията ще се случи на 01.10.2022 г. в социалния канал на Национален парк „Рила“ във Фейсбук, а награждаването - на събитие  през октомври 2022 г. Атрактивни награди очакват отличените участници, като двудневен фото преход, фотографски курс и курс за управление на проекти, книги – определители, тениски,  участие на творбите в изложби и печатни материали.
Освен състезание този фотоконкурс е форма на дарителство към Национален парк „Рила“, като вашите творби ще допринесат към популяризирането на Парка и ще подпомогнете дейностите ни по информиране и образование. Моля, запознайте се подробно с регламента на конкурса и начина на изпращане на фотографиите тук.
Благодарим за вашето участие и успех!