04.11.2022

Юбилейна награда за Дирекция „Национален парк Рила“

Регионален исторически музей – Благоевград отбеляза своята 70 годишнина от създаването си.  Вчера на официалното тържество по повод юбилея колегите откриха изложбата „70 години музей – късчета памет“ и проведоха церемония по връчване на „Юбилейна награда“ за дългогодишно партньорство и подкрепа.
Сътрудничеството между Регионален исторически музей – Благоевград и Национален парк „Рила“, датира още от самото създаване на парка. В годините сме организирали много съвместни инициативи и мероприятия. През 1999 г. към постоянната експозиция на музея е изградена допълнителна част посветена на Национален парк “Рила“. Всяка година РИМ – Благоевград са съорганизатори на ежегодно провеждащите се „Дни на Национален парк Рила“, всяко лято Дирекцията се включва в „Лятна детска музейна школа“.
Изключително сме радостни да приемем юбилейната награда за дългогодишно партньорство и подкрепа, с която ни удостоиха колегите от музея и продължаваме да работим заедно за популяризирането и опазването на българската природа!
Пусни видеото

30 years Rila National Park