22.03.2023

22 март - Ден на водата

В навечерието на Световния ден на водата експерти от Дирекцията на парка, съвместно с клуб „Мисли Зелено – Екология“ към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград (ЦЛТРДБ) бяхме гости в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи, където заедно с децата направихме надписи и капчици за предстоящия празник, дискутирахме теми свързани с водата, като поставихме акцент на това, как можем да пестим вода в ежедневието си.

Днес, в парка до Дирекцията беше истински празник, благодарение на талантливите деца от школите към ЦЛТРБ и подкрепата на Община Благоевград. Имаше песни, танци, стихове, творчество, изненади и забавления, всичко това вдъхновено от ВОДАТА. Най-малките ни гости – децата от Детска градина №3 „Детелина“, усмихнаха деня със своите рисунки, а по-големите творци от школата по рисуване, създадоха истински шедьоври. След празничната програма продължихме с тематични занимания за ученици, за да отдадем необходимото внимание на безценната вода.

Продължаваме с инициативите по повод Деня на водата и в други градове, с призива „Бъдете промяната, която искате да видите в света“!
#WorldWaterDay #worldwaterday2023
 
Пусни видеото

30 години Национален парк "Рила"