Зареждам...
Архив новини

Конкурс-предизвикателство „Дивностите и величията на Национален парк „Рила“ се провежда по повод Деня на Земята

15/04/2020

Дирекция „Национален парк „Рила“ обявява конкурс-предизвикателство за рисунка на тема „Дивностите и величията на Национален парк „Рила“.

 

В предизвикателството могат да участват деца от детските градини и учениците от 1-ви до 12-ти клас, като в срок до 21 април 2020 г. изпратят своите творби под формата на снимка на имейл адрес: rilanationalpark@gmail.com.

 

Техниката за рисуване е по избор на участниците, и трябва да представя природата на най-големия национален парк в България. Всяка снимка може да бъде придружена с мото или кратко послание, както и с телефон или имейл адрес за връзка с участника.

 

Втри възрастовигрупи/деца от детската градина, ученици от 1-ви до 4-ти клас и от 5-ти до 12-ти клас/ ще бъдат връчени по три предметни награди, осигурени от Дирекция „Национален парк „Рила“.

 

Резултатите от предизвикателството ще бъдат обявени на 22 април 2020 г. - Деня на Земята в 11.00 часа в онлайн предаване на живо от Посетителски-информационен център – Благоевград, достъпно на страницата на парка във фейсбук.

 

Конкурсът цели да провокира и активизира децата и младите хора да представят по оригинален начин чрез използване на художествените средства и съвременните технологии красотите и ценностите на уникалното природно богатство на Национален парк „Рила”.

 

Информация за конкурса е публикувана на интернет страницата на Национален парк „Рила“, на адрес: www.rilanationalpark.bg, рубрика „Новини“, както и на страницата ни във фейсбук Национален Парк Рила.

Галерия

Новини
28 май - Ден на парковете в България
28/05/2020
Традицията за отбелязване на Ден на парковете започваот 1909 г., когато в Швеция са...
ПРАВИЛА ЗА ПОСЕЩЕНИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА НАЦИОНАЛЕН ПАРК „РИЛА“
01/05/2020
На основание Заповед № РД-01-248 от 01.05.2020 г. на Министъра на...
МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО УДЪЛЖАВА СРОКОВЕТЕ ЗА ОТЧИТАНЕ НА ПРОЕКТИТЕ В НАЦИОНАЛНИЯ УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО” 2019-2020 г.
24/04/2020
Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните...
Литературен конкурс на тема: На другия ден след COVID 19 – какво ще е новото „нормално“ в поведението ни към околната среда
24/04/2020
Национален доверителен екофонд  Дирекция „Национален парк Рила“ и...