Зареждам...
Архив новини

Млади природолюбители участваха в екопрограма за Национален парк „Рила“

22/10/2018

Ученици от трети и четвърти клас от СУИЧЕ „Св. Климент Охридски” в Благоевград участваха в екологична образователна програма за Национален парк „Рила”. Децата се запознаха с характерните и забележителните обекти на природата и с правилата за поведение на посетителите в защитената територия.

По време на посещението на интерпретативния маршрут – екопътеката „По долината на река Бели Искър” на територията на националния парк, както и в Посетителски-информационен център – Самоков, експертите от парка представиха пред малките природолюбители редките и уникални биологични видове, обитаващи вековните гори и високопланинските езера. Учениците проявиха интерес и показаха много знания по време на цялото учебно пътуване.

Програмата завърши с прожекция на филма „Национален парк Рила“ и зоната на вечните снегове“ и представяне на Петия „Национален ученически конкурс „Национален парк Рила“ – познат и непознат“.

И през тази учебна година Дирекция „Национален парк Рила“ продължава целенасочената си работа в сферата на природозащитното образование с учениците от начален етап от училище „Св. Климент Охридски” в Благоевград. Предвижда поредица от десетки беседи и срещи с учениците.

Галерия

Новини
Дирекцията на Национален парк „Рила“ отбелязва Световния ден на водата
21/03/2019
Дирекцията на НП „Рила“ ще отбележи Световния ден на водата с разнообразни...
Обява за конкурс
11/03/2019
ДИРЕКЦИЯ „НАЦИОНАЛЕН ПАРК РИЛА“ – БЛАГОЕВГРАД на основание чл.10, ал.1 от...
В Благоевград представиха проекта „Устойчиво управление на Национален парк Рила II-ра фаза“
21/02/2019
Дирекция „Национален парк Рила“ проведе начална пресконференция по проект...
Отбелязваме 27 години от обявяването Национален парк „Рила“ за защитена територия
20/02/2019
Дирекцията на НП „Рила“ отбелязва 27-годишнината от обявяването на Национален...