Зареждам...
Архив новини

Наближава крайният срок за участие в конкурса „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“

07/11/2019

Дирекция „Национален парк „Рила“ в партньорство с Националния дворец на децата, РУО – Благоевград, община Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград (ЦПЛР) за поредна година организира Националния ученически конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“.

Крайният срок за изпращане на творбите е11.11.2019 г. (понеделник) на пощенски адрес: 2700 Благоевград, ул. „Бистрица” №1 /Младежки дом/, п.к. 152, Център за личностно и творческо развитие на децата (важи датата на пощенското клеймо).

Откриването на изложбата, отчитането на резултатите от конкурсите и награждаването ще се състои на 22.11.2019 г. (петък) в Благоевград.

Основните цели на конкурса са да се обогати екологичното образование и се активизира творческото мислене на учениците чрез разработването и представянето на оригинални екологични идеи и да се засили интересът на младите хора към проблемите на екологията и опазването на околната среда чрез използване на художествените средства и компютърните технологии. Той трябва да насочи вниманието на младите хора към красотата и ценността на природата, да провокира въображението и креативността на участниците с цел формиране на активно гражданско поведение и чувство за отговорност към опазване на природата и биоразнообразието на територията на паркаи популяризира уникалното природно богатство в парк „Рила”.

В конкурса могат да участват всички ученици от І до ХІІ клас от цялата страната, като категориите са: рисунка - І - ІV клас, V – VII клас и VIII - XII клас;разказ – V - VІІ клас;есе – VIIІ - ХІІ клас;фотография – I – XII клас;мултимедийна презентация - V – VII клас,и VIII - XII клас;приложен екодизайн –V – VII клас и VIII - XII клас.

Очакваме ученици от цялата страна да участват в отделните категории и примерни теми. Във всякакатегорияи възрастова група от конкурса ще бъдат връчени по една първа, втора и трета награда (диплом и предметна награда)и по двепоощрения, осигурени от Дирекция „Национален парк „Рила“.

 

Подробна информация за конкурса на сайта на Национален парк „Рила“ на: https://rilanationalpark.bg/assets/userfiles/novini/STATUT_NP_RILA_POZNAT_I_NEPOZNAT-2019-final.pdf, в рубрики „Новини“и „Туризъм, Интерпретация и образование“, както и на фейсбук страницата на парка.

Галерия

Новини
Дирекцията на Национален парк „Рила“ отбелязва Световния ден на водата с онлайн презентация
20/03/2020
По повод Световния ден на водата 22 март Дирекция „Национален паркРила“...
Министър Димитров откри информационен център на Национален парк „Рила“ в Благоевград
24/02/2020
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров и Красимир Андонов – директор...
Дирекция „Национален парк Рила“ открива Посетителски информационен център в Благоевград
20/02/2020
На официална церемония на 24 февруари /понеделник/ 2020 г. от 11.00 часа Дирекция...
2-ри февруари - Световен ден на влажните зони: “Животът процъфтява във влажните зони”
31/01/2020
Световният ден навлажните зони се чества всяка година на 2-рифевруари. Темата за 2020...