Зареждам...
Архив новини

Националният ученическия конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ започва през септември

09/07/2018

Дирекцията на Национален парк „Рила“ в партньорство с Националния дворец на децата, Регионалното управление по образованието, Центъра за личностно и творческо развитие на децата и община Благоевград, организират ученическия конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“. Това е петото издание на конкурса.

 

Конкурсът се провежда за десета поредна година. Първите пет издания бяха с регионален статут и се повеждаха с ученици от 12-те общини около Национален парк „Рила“. През последните четири години конкурсът стана национален, поради големия интерес към темата на децата и техните ръководители.

 

В конкурса могат да участват ученици от І до ХІІ клас от цялата страната и да се състезават по възрастова група в следните категории:

   • рисунка - І - ІV клас, V – VII и VIII – XII клас;


  • разказ – V - VІІ клас, есе – VIIІ - ХІІ клас,


  • фотография – I – XII клас;


  • мултимедийна презентация - V - VІІ клас и VIIІ – XII клас


  • еко-дизайн - V - VІІ клас и VIIІ - ХІІ клас.


 

Във всяко направление ще бъдат връчени по 10 първи, втори и трети награди, осигурени от Дирекция на НП „Рила”. Тази година носителите на първи награди в конкурса ще получат и допълнителна от Асим Адемов, член на Европейския парламент. Тя e посещение в Народното събрание на Република България, където ще имат среща с ръководството. Те ще посетят и популярно място в столицата, свързанос природата, земята и хората.

 

Подробна информация за конкурса ще намерите на страницата на Национален парк „Рила“, на адрес: www.rilanationalpark.bg, рубрика „Новини“ и в Администрация > Интерпретативни програми и образование > Образователни дейности.

 

Лятната ваканция е време не само за игри и забавления, но и за творческо вдъхновение. Очакваме ученици от цялата страна да отделят време, за да участват в отделните направления от конкурса, който ще стартира през новата учебна година.

Галерия

Новини
28 май - Ден на парковете в България
28/05/2020
Традицията за отбелязване на Ден на парковете започваот 1909 г., когато в Швеция са...
ПРАВИЛА ЗА ПОСЕЩЕНИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА НАЦИОНАЛЕН ПАРК „РИЛА“
01/05/2020
На основание Заповед № РД-01-248 от 01.05.2020 г. на Министъра на...
МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО УДЪЛЖАВА СРОКОВЕТЕ ЗА ОТЧИТАНЕ НА ПРОЕКТИТЕ В НАЦИОНАЛНИЯ УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО” 2019-2020 г.
24/04/2020
Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните...
Литературен конкурс на тема: На другия ден след COVID 19 – какво ще е новото „нормално“ в поведението ни към околната среда
24/04/2020
Национален доверителен екофонд  Дирекция „Национален парк Рила“ и...