Зареждам...
Архив новини

Националният ученическия конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ започва през септември

09/07/2018

Дирекцията на Национален парк „Рила“ в партньорство с Националния дворец на децата, Регионалното управление по образованието, Центъра за личностно и творческо развитие на децата и община Благоевград, организират ученическия конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“. Това е петото издание на конкурса.

 

Конкурсът се провежда за десета поредна година. Първите пет издания бяха с регионален статут и се повеждаха с ученици от 12-те общини около Национален парк „Рила“. През последните четири години конкурсът стана национален, поради големия интерес към темата на децата и техните ръководители.

 

В конкурса могат да участват ученици от І до ХІІ клас от цялата страната и да се състезават по възрастова група в следните категории:

   • рисунка - І - ІV клас, V – VII и VIII – XII клас;


  • разказ – V - VІІ клас, есе – VIIІ - ХІІ клас,


  • фотография – I – XII клас;


  • мултимедийна презентация - V - VІІ клас и VIIІ – XII клас


  • еко-дизайн - V - VІІ клас и VIIІ - ХІІ клас.


 

Във всяко направление ще бъдат връчени по 10 първи, втори и трети награди, осигурени от Дирекция на НП „Рила”. Тази година носителите на първи награди в конкурса ще получат и допълнителна от Асим Адемов, член на Европейския парламент. Тя e посещение в Народното събрание на Република България, където ще имат среща с ръководството. Те ще посетят и популярно място в столицата, свързанос природата, земята и хората.

 

Подробна информация за конкурса ще намерите на страницата на Национален парк „Рила“, на адрес: www.rilanationalpark.bg, рубрика „Новини“ и в Администрация > Интерпретативни програми и образование > Образователни дейности.

 

Лятната ваканция е време не само за игри и забавления, но и за творческо вдъхновение. Очакваме ученици от цялата страна да отделят време, за да участват в отделните направления от конкурса, който ще стартира през новата учебна година.

Галерия

Новини
60 ПРОЕКТА НА УЧЕНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА СА ДОПУСНАТИ ДО УЧАСТИЕ В ПОРЕДНОТО ИЗДАНИЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО” 2019/2020 г.
27/01/2020
60 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в...
Наближава крайният срок за участие в конкурса „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“
07/11/2019
Дирекция „Национален парк „Рила“ в партньорство с Националния дворец на...
17 паркови рейнджъри се включиха в гасенето на пожара в Национален парк „Рила”
27/10/2019
17 рейнджъри от Дирекция „Национален парк Рила” се включиха в гасенето и...
Ученическият конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ ще се проведе за единадесета поредна година
17/10/2019
Дирекция „Национален парк „Рила“ в партньорство с Националния дворец на...